Uygulama mağazalarında geçen kullanıcıların dikkatini ilk olarak isim ve logonuz ile çekebilirsiniz. Bu sebeple en çok önem vermeniz gereken isim ve logodur. Çünkü kullanıcının dikkatini çekemezsiniz içeriğine bakmadan direk uygulamanızı geçebilir. Bu konuda bizim size önerilerimiz nelerdir? Hadi detaylıca inceleyelim.
İsim
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi kullanıcıların dikkatini ilk olarak uygulamanızın ismi ile çekebilirsiniz. Uygulamanızın ismi, uygulama ile alakalı olduğu kadar dikkat çekici de olmalıdır. Örnek verecek olursak; Uygulama Sepetim kullanıcıların kendi uygulamasını yapabileceği bir mobil uygulama platformudur. Markamızın adında “Uygulama” konu ile alakalı bir anahtar kelimedir. “Sepetim” ise birden fazla uygulama yapılabileceğini ve admin panelinde bulundurabileceğinizi kast etmektedir. Benzer şekilde marka adınızı belirleyebilir ve kullanıcının dikkatini çekebilirsiniz. Tabii uygulama ismi konusunda tek taktik bu değildir. Bazı uygulamaların adında anahtar kelimesi ile ilgili hiçbir kelime bulundurmayıp dikkat çektiğini birçok sefer görmüşsünüzdür. Eğer uygulamanızın konusunu ile özdeşleşmiş bir hayvan ismi, şehir ismi ya da çok bilinen bir kelime var ise bunu da uygulayabilirsiniz. Örneğin; Alarm uygulamalarında “horoz” ismini kullanabilir, “Horoz Saat”, “Horoz Alarm” ya da sadece “Horoz” ismini kullanabilirsiniz. Kullanıcılar hemen uygulamanızın alarm üzerine olduğunu anlayacaktır. Çünkü horoz, insanları erken uyandırması ve alarm ile özdeşleşmiş bir kelimedir. Bu tarz ayrıntılara dikkat ederek uygulamanızı daha isminden dikkat çekici bir hale getirmek sizin elinizde!
Logo
Mobil uygulamanızın logosu en az isimi kadar önemlidir. İsimde söylediğimiz aynı özellikler logo içinde geçerlidir. İnsanların gözü ilk olarak isme ya da logoya çarpacaktır. Uygulamanızın ismine ya da logosuna ayrı ayrı anlam yükleyebilir ya da ikisini kombinleyebilirsiniz. Örneğin; uygulamanızın ismine “Horoz Alarm” deyip Logosuna da saatin içinde duran bir horoz ekleyebilirsiniz. Eğer logo ile ismi kombinlemek istiyorsanız logoya bir horoz koyup isme sadece “Alarm” da diyebilirsiniz. Ancak logo ile ismi kombinlerken dikkat edin. İsme ve Logoya yüklediğiniz anlamın mümkün olduğunca basit olması gerekir. Tüm kullanıcıların anlayabileceği bir anlamı olmasına dikkat edin. Aksi takdirde kullanıcı logo ve isim arasında bir bağlantı kuramazsa uygulamanızı incelemeden geçebilir. Mümkün olduğunca sade ve basit göndermeler yapın!
Anlaşılır Ürün Açıklaması
Kullanıcılar uygulama adınızı ve logonuzu inceledi, beğendi ve detayları öğrenmek için uygulamanızın içerisine girdi. Bu noktadan sonra amacınız kullanıcının dikkatini çekmek değil, kullanıcıyı uygulamanızı indirmeye ikna etmek olmalıdır. Zaten kullanıcının dikkatini çekmişsiniz ve kullanıcı uygulamayı incelemeye başlamış. Yapmanız gereken uygulamanızı, özelliklerini ve avantajlarını anlatan kısa ve uzun ürün açıklaması yazmaktır. Uygulamanızı, mağazaya eklerken bu alanı doldurmak zaten zorunludur. Yani yapmanız gereken uygulamanızı iyi anlatmak ve diğer uygulamalara göre avantajlarını göstermektir. Anlaşılır bir ürün açıklaması girmek, kullanıcının uygulamayı indirmesine yardımcı olacaktır.
Ekran Görüntüleri
Uygulamayı mağazaya eklerken istenen zorunlu alanlardan biri de uygulamanın ekran görüntüleridir. Uygulamanın ekran görüntülerini mağazaya eklerken kullanımın kolay ve sade olduğunu gösteren ekran görüntüleri seçmeye dikkat edin. Karmaşık görseller kullanıcının kafasını karıştırabilir. Hiçbir kullanıcı nasıl kullanacağını bilmediği bir uygulamayı indirmek istemeyecektir. Ekran görüntülerini seçerken dikkatli olun!
Boyut
Uygulamanızın indirilmesinde önemli olan bir diğer faktör de uygulamanın boyutudur. Gerek telefondaki alan kısıtlılığı olsun gerek İnternet kotası olsun gerek de gelecek güncellemelerin daha da büyük olacağını bilen kullanıcılar olsun (kullanıcılar artık bu konularda çok daha bilinçli) boyutu az olan bir uygulama her zaman daha çok tercih edilmektedir. Tabii bunun da abartıya kaçılması uygun olmaz. Aynı kategorideki uygulamaların 50-60 MB civarında sizin uygulamanız 20 MB ise kullanıcı bu durumdan şüphelenecektir. Boyutu küçük olsun diye uygulamanın özelliklerinden kısmamaya da dikkat edin.
Bu yazımızda Mobil Uygulamamı Nasıl Etkileyici Bir Hale Getirebilirim? bunu anlatmaya çalıştık. Makalemizde bahsettiğimiz 5 maddeye uyarsanız kullanıcıların dikkatini daha da çok çekebileceğinizi unutmayın. Daha uygulamanızı yapmadıysanız www.uygulamasepetim.com adresine girerek ücretsiz bir şekilde uygulamanızı yapmaya başlayabilirsiniz. Hazır uygulama satın almak ve incelemek için de https://appstore.uygulamasepetim.com/ ziyaret etmeyi unutmayın. Eski makalelerimizi okumak ve güncel makaleleri incelemek için buraya tıklayın.
Son Yorumlar